Wist je dat?
Haar- en hoofdhuidproblemen toegenomen door coronastress

54,9% van de Nederlanders heeft haar- of hoofdhuidproblemen, of heeft deze gehad. Uit onderzoek blijkt dat bij bijna 13,2% van hen deze problemen ontstaan of verergerd zijn door de coronacrisis.

Inmiddels zijn we anderhalf jaar verder en zien we steeds vaker dat mensen last krijgen van haar- en hoofdhuidproblemen. Meestal ontstonden de problemen enkele maanden nadat iemand het coronavirus had gehad. Geleidelijk leidden dit tot fijn en dun haar bij zowel mannen als vrouwen. 

Bij mannen zijn de haar- en hoofdhuidproblemen sterker toegenomen tijdens de coronapandemie: de stijging is 14,9% bij de mannen en 11,9% bij de vrouwen.

Naast haaruitval zien we steeds vaker dat mensen ook verschillende hoofdhuidproblemen krijgen zoals jeuk, eczeem en zelfs een verandering van de haarstructuur. Allemaal geen fijne klachten die je het liefst wil oplossen maar dan wel op een goede en veilige manier. 

Markanti kan je helpen!

Maar uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen niet weten waar ze met hun problemen en vragen terecht kunnen. Bij Markanti hebben wij goede behandelingen voor jouw haar- en hoofdhuidproblemen. 

Maak een afspraak met een van onze haarspecialisten. We maken dan een Scope-analyse, waarbij een speciale digitale microscoop jouw haar tot wel 200 maal vergroot. Zo zien onze specialisten direct wat de conditie van zowel je haar als je hoofdhuid is. Aan de hand van deze analyse kunnen wij een persoonlijke behandelplan voor jou samenstellen. Deze Scope-analyse duurt ongeveer 30 minuten en bieden wij geheel kosteloos aan.

Het belang van haar

75,3% van de Nederlanders vindt dat hun haar en kapsel bijdraagt aan het zelfvertrouwen en welbevinden. Voor vrouwen is hun haar belangrijker voor hun zelfvertrouwen dan voor mannen. 88% van de vrouwen geeft aan dit (zeer) belangrijk te vinden en dit geldt voor 66,5% van de mannen.  “Haar is ontzettend belangrijk voor het welzijn van mensen.” vertelt Willeke Pietersma, voorzitter van de ANKO Sectie Haarwerken. “Door de lockdowns van vorig jaar en begin dit jaar, werd dat meer dan ooit duidelijk. Nederland miste de kapper enorm en de waardering voor ons vakmanschap steeg naar ongekende hoogte.”

Blijf niet afwachten!

Lieve mensen, blijf niet afwachten totdat jouw klachten vanzelf overgaan maar neem actie. Wij helpen je graag weer naar mooi en gezond haar!

Liefs Markanti