Haaruitval in de herfst? Bijna iedereen heeft er last van!

De herfst in weer in aantocht, de blaadjes vallen van de bomen! Voor de meeste mensen betekent dit ook weer veel last van haaruitval.

In onze kapsalon in Veenendaal merken we dat we hier veel vragen over krijgen als het najaar nadert. We leggen jullie aan de hand van deze blog uit waarom je in het najaar meer haren verliest dan in andere seizoenen.

Iedereen verliest elke dag wat haar, dat is volkomen normaal! Maar vergeet niet dat er elke dag ook weer haren terug groeien. Maar we zien vaak dat bij verandering van warme naar koude temperaturen het haar hier last van heeft en daardoor vaak wat meer uitvalt. Dit is volkomen een natuurlijk proces en niet iets waar je je zorgen over hoeft te maken. In de meeste gevallen groeit het haar opnieuw als de herfst voorbij is

Maar hoe kunnen we nou in de herfst meer last van haaruitval hebben dan in andere seizoenen?

Het haar op je hoofd maakt verschillende fases door. In de eerste fase groeit je haar, in de tweede fase stopt het haar met groeien en in de laatste fase valt het haar uit.
In de zomer halen je hormonen veel vitamine A en D uit de warmte en het vele zonlicht. Hormonen zijn van invloed op de groei van je haar. De meeste mensen zullen in de zomermaanden ook meer en dikker haar hebben dan normaal. Dit komt omdat je haar dan in de eerste fase zit: de groeifase! In de herfst krijg je minder zonlicht en worden de temperaturen kouder, waardoor je haar in de tweede fase komt: het stopt met groeien. Daarna volgt er de fase dat je haar begint uit te vallen, echter dit is een tijdelijk fase.

Heb je voor een langere periode last van overmatig haaruitval? Dan is het verstandig om de arts te raadplegen voor onderzoek om de oorzaak te achterhalen. Vaak gaat haarverlies gepaard met hormonale problemen, je voedingspatroon of dat er iets mis is met je gezondheid. Je haar is de spiegel van je gezondheid!

Mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid!

Bij kapper Veenendaal Markanti Hair & Beauty werken wij met Mediceuticals. De producten van Mediceuticals zijn ontwikkeld door wetenschappers en haarverzorgingsprofessionals en zijn specifiek gemaakt voor mensen met hoofdhuid- en haarproblemen. De producten zij om hoofdhuid aandoeningen zoals rood, dermatitis, psoriasis en verschillende vormen van haaruitval te behandelen met medicinale shampoos en spoelingen.

WIST JE DAT:
Diverse dermatologen uit het AMC in Amsterdam al werken met de producten van Mediceuticals?

Kom naar onze salon en laat door onze Mediceuticals® specialisten een gratis professionele diagnose van jouw haar en hoofdhuid maken, zodat zij jou kunnen adviseren welke specifieke behandeling het beste voor jou is.