Een kapsel moet bij jouw karakter passen én het moet natuurlijk iets zijn wat je mooi vindt. Daarnaast is het erg belangrijk dat je een kapsel kiest die bij de vorm van je gezicht past. Dit is één van de grootste factoren die bepaalt of een kapsel jou goed staat of niet. Hierbij onze tips!

Verschillende vormen gezicht

Je hebt ovale, lange, ronde, vierkante en hartvormige gezichten. Hieronder kun je de verschillen duidelijk zien. Heb jij al ontdekt welke vorm jij hebt?

Passende kapsels bij een ovaal gezicht

We willen niet zeggen dat alle kapsels jou staan of bij jouw karakter passen. Maar: er passen wel veel kapsels bij de vorm van jouw gezicht. Een tip die iedereen kan gebruiken en jij dus ook: benadruk de sterke punten in je gezicht.

Voorbeelden: heb je een wat grotere neus, doe je haar dan niet strak naar achteren, maar laat plukjes langs je gezicht hangen. Wil je de aandacht naar je ogen toetrekken? Kies dan bijvoorbeeld voor een pony.

Passende kapsels bij een rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt, kun je het beste je gezicht wat smaller laten lijken door een kapsel te kiezen dat hiervoor zorgt. Je kunt bijvoorbeeld een speelse lok langs je gezicht laten vallen.

Een mooie bos krullen leidt de ronde vorm van je gezicht af. Heb je steil haar? Creëer niet teveel volume aan de zijkanten, zo lijkt je gezicht nog ronder. Tip: knip je haar niet te kort.

Passende kapsels bij een lang gezicht

Kies voor een kapsel die in de breedte gaat. Je kunt beter niet te lang en te steil haar langs je gezicht laten hangen. Daardoor lijkt je gezicht nog langer.

Creëer volume aan beide zijkanten om je gezicht ronder te laten lijken. Halflang of lange kapsels werken voor jou het beste. Werk met stylingsproducten om je haar een beetje messy te maken of gebruik een krultang om volume in de vorm van golvend haar of krullen te creëren.

Passende kapsels bij een vierkant gezicht

Vierkant klinkt misschien een beetje gek en uiteraard is dit dan ook overdreven gezegd. Als je een wat bredere kaaklijn hebt en het loopt daarna (bijna) recht naar boven, heb je een hoekig gezicht.

Tips: je kunt het beste kiezen voor een kapsel met volume zoals laagjes, golvend haar of krullen. Als je een pony wil, kies dan niet voor een rechte, maar een ronde vorm, zodat je gezicht niet te hoekig wordt.

Passende kapsels bij een hartvormig gezicht

Als je een hartvormig gezicht hebt, is je kin minder breed dan bij een vierkant gezicht, maar heb je toch een brede kaaklijn. Kenmerken zijn: een smalle kin en een breder voorhoofd.

Belangrijk: vermijd kapsels met volume aan de bovenkant van je gezicht. Kapsels kunnen in dit geval beter volume hebben op de hoogte van je kin. Je kunt het beste niet voor te lang haar gaan. Laagjes is iets wat jou goed zal staan!

Kijk voor meer informatie naar onze Pinterest-pagina!