Hoe verzorg ik mijn huid met deze wisselende temperaturen?

Heerlijk zo af en toe een zonnetje die doorkomt. Maar juist de wisselende temperaturen van koud naar warm zijn niet zo goed voor onze huid. Het droogt het uit, het kan rood en schilferig worden en nog belangrijker het verliest haar elasticiteit. Omdat het in de avond nog steeds koud is en we de verwarming nog aan hebben word onze huid ook extra gevoelig door de droge lucht.

Kortom: het is nog steeds belangrijk om je huid dus extra te beschermen!

Reiniging

De huid produceert vet om haar soepel en zacht te houden. Zonder deze vetachtige substantie, die talg heet, wordt de huid ruw, droog en hard.
Hierdoor wordt het voor de talg steeds moeilijker om de huidoppervlakte te bereiken en zo ontstaan er talgophopingen.

Reinig daarom iedere ochtend en avond je gezicht goed met een milde reiniging en sluit af met een toner om de huid soepel, zacht en veerkrachtig te houden.
Je zult zien dat de producten die je na de reiniging gebruikt een stuk doeltreffender worden!

Environ Reiniging:
– Skin EssentiA Cleansing Lotion
– Skin EssentiA Moisturising Toner

Cremes

Om de huid goed te beschermen kun je het beste een creme gebruiken met actieve bestanddelen zoals vit. A, C en E en anti-oxidanten.
Deze bestanddelen zorgen ervoor dat huidcellen gevormd worden en goed functioneren zodat je een mooie, egale en stralende huid krijgt. Ook beschermen ze de huid tegen de weersinvloeden van buiten.

Het is ook aan te raden om bij een extreem droge huid een hydraterende gel te gebruiken als serum onder de creme voor extra voeding en bescherming.

In de winter kun je beter niet al te veel scrubben om een irriterende huid te voorkomen.

Environ Cremes:
– Skin EssentiA AVST Moisturiser
– Skin EssentiA AVST Gel

Bel 0318 610 007 en maak meteen een afspraak bij onze schoonheidsspecialiste Willeke

Je huid heeft deze winter wat te verduren gehad en nu de lente er weer aankomt is het goed het wat extra aandacht te geven. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk. Dit is afhankelijk van de conditie van jouw huid. De schoonheidsspecialiste zal altijd beginnen om je huid te analyseren en daar de behandeling op aan te passen.

Zo weet jij zeker dat je helemaal klaar bent voor de lente!

Bekijk hier onze behandelingen