Zo herstel je droog haar in de herfst & winter!

De herfst en winter brengen gezelligheid met zich mee, maar je haar is misschien minder enthousiast. Droog haar kan een veelvoorkomend probleem zijn tijdens deze seizoenen, en het is belangrijk om te begrijpen hoe je het kunt herstellen en voorkomen. Hier zijn enkele tips om je lokken gezond te houden in de koude maanden.

Wat doen de herfst en winter met je haar?

Droog haar wordt vaak veroorzaakt door een gebrek aan vocht en talg. Factoren zoals te heet douchen, regelmatig gebruik van hittetools en blootstelling aan koude, droge lucht dragen bij aan dit probleem. De lagere temperaturen in de herfst en winter resulteren in een verminderde luchtvochtigheid, waardoor je haar nog meer uitdroogt, vooral in combinatie met verwarmde binnenruimtes. Herken droog haar aan de ruwe textuur, doffe uitstraling, klitten, gespleten haarpunten, broosheid en statische elektriciteit.

Droog haar herstellen doe je zo!

Begin met de basisverzorging. Gebruik specifieke producten voor droog haar, zoals shampoo, conditioner en haarmaskers. Voeg in de herfst- en wintermaanden een haarmasker toe aan je routine voor extra hydratatie. Gebruik ook haarolie op nat haar, zoals bijvoorbeeld de Young.Again.Oil van Kevin Murphy of de LuxeOil Reconstrutive Elixer van System Professional, om vocht vast te houden en statisch haar te voorkomen.

Zo voorkom je droog haar!

  • Zet de verwarming niet te hoog om de luchtvochtigheid te behouden. Plaats een bakje water op de verwarming om de lucht minder droog te maken.
  • Douche met lauwwarm water om het haar niet te beschadigen.
  • Vermijd nat haar buiten, omdat het kan bevriezen en beschadigen. Droog je haar goed af en gebruik een heat protector bij het föhnen.
  • Draag een hoed of muts buitenshuis om je haar te beschermen, maar let op statisch haar. Gebruik droogshampoo om je kapsel snel te herstellen.

Extra tips voor koude dagen:

  • Breng na het wassen een hydraterende haarmasker zoals de Hydrate.Mask van Kevin Murphy aan voor extra hydratie.
  • Gebruik haarserum als finishing touch om pluis te verminderen en je haar te laten glanzen.

Met deze eenvoudige tips kun je droog haar herstellen en voorkomen, waardoor je lokken gezond en glanzend blijven, zelfs in de koudste maanden van het jaar. Vergeet niet te genieten van de herfst en winter, zonder je zorgen te maken over je haar!

Wil je graag advies over welke producten je het best kunt gebruiken specifiek voor jouw haar. Kom gerust langs in de salon.

Bestellen via onze WEBSHOP kan natuurlijk ook!