copper hair, hair trends 2018

Sophisticated | Vrouwelijk maar wel met een eigen statement

Ik zou de trend van het najaar/winter 2018-2019 ook wel ‘The New Normal’ willen noemen. Iedereen is druk met dagelijkse bezigheden zoals werk, sociale contacten en hobby’s maar ook de wereldwijde veranderingen vragen onze aandacht. In deze hectische tijd hebben we steeds meer behoefte aan rust en kwaliteit van leven. Die rust vinden we onder andere ook in grote lijnen terug in het huidige mode- en interieurbeeld.

Bij de grote modehuizen zoals Chanel, Balmain en Max Mara steekt de trend ‘Ton Sur Ton’ er ver bovenuit. De naam van deze trend komt vanuit het Frans, waar het ‘tint op tint’ betekent. ‘Ton Sur Ton’ houdt in dat je een kleurenpalet kiest dat bestaat uit één kleur, in verschillende tinten. Van afstand lijkt het een geheel, maar van dichtbij zie je dat er gebruik is gemaakt van verschillende stoffen zoals linnen, wol maar ook zijde. Het combineren van verschillende materialen zorgt voor een mooie diepte in je outfit. Accessoires mogen ook nog steeds zolang je ze maar binnen je kleurenpalet passen.

Ook in je interieur kies je voor één kleur in verschillende tinten. Contrast creëer je door middel van verschillende stoffen en materialen die je combineert met donkere en lichte kleuren. Een voordeel van ‘Ton Sur Ton’ is dat alles bij elkaar past. Er zullen geen kleuren zijn die met elkaar vloeken of elkaar verzwakken, alle elementen in de specifieke kleurtoon kunnen gebruikt worden!

Als tegenhanger van de ‘Ton Sur Ton’ trend maakt de klassieke ruit een comeback. LOVE it or HATE it! Voor de waaghalzen onder ons, combineer het met witte sneakers of witte boots.

De trend van dit seizoen is heel erg breed, voor ieder wat wils en voor iedereen toegankelijk. Laat je dan ook niet leiden door de trends maar combineer ze zo dat het bij je past en jouw laat shinen.

Ook als hairstylisten zien wij de ‘Ton Sur Ton’ trend terugkomen. Er worden verschillende kleuren binnen de nuance familie gebruikt. Hierbij kun je denken aan een koele bruintint met hierin warme bruin accenten verwerkt, van afstand zie je één kleur maar van dichtbij prachtige schakeringen.

Bij Markanti Hair & Beauty kijken wij vooral hoe we het mooiste in jouw naar boven kunnen halen en versterken dit met de juiste kleur- en kniptechnieken. We gebruiken kniptechnieken die ervoor zorgen dat als jij je haar thuis zelf doet, het net zo blijft zitten als toen je bij ons in de salon wegliep.

Als laatste, durf te experimenten met haaraccessoires, want ook deze zijn een must dit komende seizoen, of laat dat ene plukje lekker nonchalant langs je oor vallen, het mag!

Judith Swart – Topstylist & Fashion addict

Hair Trends 2018-2019

Fashion Trends 2018-2019

Interieur Trends 2018-2019