Verzorging krullen

Krullen zijn hip. Steeds vaker proberen we krullen te creëren als we van onszelf stijl haar hebben met onze krultang. Maar ook met onze stijltang willen we nog weleens een mooie krul of subtiele slag maken in ons haar. Verzorging van krullen vergt een hele andere verzorging dan stijl haar. Weet je eigenlijk wel hoe je het beste je haar moet verzorgen bij krullen?

Weet je eigenlijk hoe krullend haar ontstaat? De vorm van je haar heeft te maken met de haaropening op je hoofdhuid. Wanneer je haaropening rond is, is je haar ook rond dus stijl. Maar wanneer deze opening niet perfect rond is, gaat het krullen. Wanneer de haaropening ovaal is, zal het gaan draaien en daardoor krullen. Hoe ovaler de opening, hoe meer krul je haar heeft en uiteindelijk zal het overgaan in kroes haar. In de loop van de jaren kan je haar veranderen doordat je hormoonspiegel veranderd.

Nu natuurlijke krullen steeds populairder worden, zijn er ook steeds meer merken die met producten op de markt komen voor het verzorgen van natuurlijke krullen. Wij zelf zijn fan van Twisted van Sebastian of Killer Curl van Kevin Murphy.

Bij het verzorgen van krullen is het erg belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Producten voor krullen zijn juist verzorgender dan producten voor stijl haar. Deze producten zorgen ervoor dat het je haar niet zwaarder maakt, zodat je krullen niet inzakken. Probeer niet meer in je haar te smeren of sprayen dan nodig is. Je denkt misschien dat het beter is voor je haar om er zoveel mogelijk in te smeren, maar in veel van dit soort producten zit alcohol of sulfaten en dit droogt je haar jammer genoeg meer uit dan nodig is. Een van de redenen dat we fan zijn van Twisted en Killer Curl, want daar zitten deze extra producten niet in.

Probeer daarnaast je haar niet te borstelen, maar liever te verzorgen met je handen. Wil je toch graag met een borstel er door heen? Doe het dan voordat je je haar gaat wassen en gebruik liever een grove borstel. Wanneer je je haar wast en gaat drogen, gebruik dan liever geen föhn. Het liefst laat je het drogen in een handdoek en dan met de absolute voorkeur voor een microvezel handdoek. Dit zijn zachtere handdoeken dan de standaard handdoeken en absorberen beter het water dan de gewone handdoeken.

Gebruik liever eens een droogshampoo op dagen dat je normaal gesproken zou gaan wassen. Je haar wassen droogt je haar en huid uit, dus liever gebruik je dan een droogshampoo om de natuurlijke vochtbalans van je haar en huid z’n werk te laten doen. Droogshampoos waar wij erg gelukkig van worden zijn de Drynamic van Sebastian of de Doo over en de Bedroom Hair van Kevin Murphy Heb je extreem droog haar? In onze HairSpa bieden we ook treatments aan om extreem droog haar tegen te gaan.

Een laatste tip; zorg dat je altijd naar een kapsalon gaat waarbij de kappers ook echt kijken naar de structuur en vorm van je gezicht. Wij bij Markanti Hair & Beauty vinden dit erg belangrijk. Iets wat we niet alleen doen bij krullend haar, maar ook bij stijl haar of alles daar tussen in.

Krullen zijn veeleisender dan stijl haar. Krullend haar heeft veel meer verzorging nodig om er beter uit te zien. Maar wanneer je jouw krullen goed verzorgd, ziet jouw haar er ook meteen stralend uit. Heb je krullen en zou je graag willen weten welke verzorging jouw krul het beste kan gebruiken? Kom een keer langs in onze salon en we adviseren je graag.